Κάλτσες του Σεπτέμβρη και Οκτώβρη

Το να πλέξω ένα ζευγάρι κάλτσες τον μήνα είναι το εύκολο. Κάθε μήνα επιλέγω το πατρόν που θέλω, διαλέγω το νήμα και πλέκω τις κάλτσες. Ένα ζευγάρι παίρνει από 3 ημέρες μέχρι 2 εβδομάδες, ανάλογα με το πατρόν τους (βλέπε κοντά καλτσάκια) και τον ελεύθερο χρόνο μου.

Το δύσκολο είναι να βγάλω φωτογραφίες και να γράψω την ανάρτηση. Από ότι φαίνεται δεν έχω σχεδόν ποτέ χρόνο την ώρα που ο φωτισμός είναι καλός και όταν έχω χρόνο σέρνω τα πόδια μου και χρονοτριβώ. Ναι το παραδέχομαι, προτιμώ να πλέκω από το να τραβάω φωτογραφίες. Το παθαίνεις και εσύ; Σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες; Ή τις αφήνεις και εσύ μέχρι να αναγκαστείς;

Τέλος πάντων σε αυτή τη ανάρτηση έχω δυο ζευγάρια. Το ένα είναι του Σεπτεμβρίου, που αμέλησα να βγάλω φωτογραφίες στην ώρα τους και το άλλο είναι πρόσφατο, του Οκτωβρίου.

Για το Σεπτέμβριο διάλεξα το πατρόν Dreaming of Paris της Joji Locatelli. Είναι ένα από τα πατρόν με τα οποία παίρνω μέρος στο φθινοπωρινό της “KAL” (=πλέκουμε μαζί), που διοργανώνει κάθε χρόνο.

Το πατρόν είναι τέλειο και μου αρέσει τόσο το δαντελωτό τμήμα όσο και οι ρίγες, αλλά αν το ξαναπλέξω θα χρησιμοποιήσω μια άλλη τεχνική (helical stripe technique) για να αποφύγω τα σκαλοπατάκια, που δημιουργούνται στην αλλαγή του χρώματος.

Για τον Οκτώβριο το πατρόν Cozy Autumn Socks της This Handmade Life ήτα η προφανής επιλογή. Η δαντέλα ήταν αρκετά εύκολη για να την απομνημονεύσω και έτσι δεν χρειάστηκα να κοιτάω συνέχεια τις οδηγίες. Το χρώμα τους μου θυμίζει κολοκύθα, ότι πρέπει δηλαδή για την εποχή.

Leave a Reply