Κάλτσες Ιανουαρίου

IMG_3520

Δεν συνηθίζω να σχεδιάζω το πλάνο της χρονιάς ή να παίρνω μεγάλες αποφάσεις την πρωτοχρονιά, αλλά φέτος έβαλα στον εαυτό μου δυο προκλήσεις: να γράφω πιο συχνά στο blog και να πλέξω περισσότερες κάλτσες. Οπότε σήμερα είπα να τα συνδυάσω και να γράψω για κάλτσες.

Από τότε που ξεκίνησα να πλέκω με βελόνες, έφτιαξα και μερικές κάλτσες, όχι όλες επιτυχημένες όσο αφορά το μέγεθος, αλλά παρόλο τα ελαττώματά τους μου αρέσει πολύ να τις φοράω. Οπότε φέτος αποφάσισα να κατακτήσω την τέχνη της πλεκτής κάλτσας, πλέκοντας από ένα ζευγάρι κάθε μήνα.

Και ναι, το ξέρω ότι κοντεύει να τελειώσει ο Φεβρουάριος, αλλά αυτό το ζευγάρι το έπλεξα τον Ιανουάριο.

IMG_3460

Για το πρώτο ζευγάρι της χρονιάς ακολούθησα της οδηγίες της Winwick Mum και χρησιμοποίησα νήμα Drops Fabel σε χρώμα αλατοπίπερο (salt and pepper print 905) για την κάλτσα και γκρι (grey uni colour 200) για το λάστιχο την φτέρνα και τα δάχτυλα.

Αν και τις έφτιαξα για εμένα, τις έδωσα στον μεγάλο μου γιο, καθώς έχουμε το ίδιο μέγεθος. Ούτως ή άλλως μεγαλώνει τόσο γρήγορα που σύντομα δεν θα του κάνουν και θα τις πάρω πίσω.

IMG_3518

Παρεμπιπτόντως κοντεύω να τελειώσω και το ζευγάρι του Φεβρουαρίου και ψάχνω το επόμενο πατρόν, αν έχεις να προτείνεις κάποιο είμαι ανοιχτή σε προτάσεις.

Leave a Reply