Πώς Kάνουμε Ρίξιμο Από Κάτω Mε Tο Bελονάκι

Η τεχνική Ρίξιμο Από Κάτω (Yarn Under) κερδίζει νέους οπαδούς κάθε μέρα μεταξύ των σχεδιαστών amigurumi. Και όχι χωρίς λόγο. Το ρίξιμο από κάτω κάνει τις βελονιές πιο σφιχτές και το ύφασμα πιο πυκνό, και ως αποτέλεσμα, η γέμιση δεν φαίνεται μέσα από τις βελονιές και δεν χρειάζεται να πιέζετε τα χέρια σας δουλεύοντας σφιχτά.

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε δύο μπάλες που είναι φτιαγμένες με το ίδιο νήμα, βελονάκι και σχέδιο. Η μόνη διαφορά είναι ότι η μια φτιάχτηκε με ρίξιμο από πάνω (αριστερά) και η άλλη με ρίξιμο από κάτω (δεξιά).

Όπως μπορείτε να δείτε, όταν φτιάχνουμε ένα άρριχτο γαϊτανάκι με ρίξιμο από πάνω, τα «πόδια» της βελονιάς τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζοντας το σχήμα V. Οι βελονιές που γίνονται με ρίξιμο από κάτω, έχουν το αριστερό «πόδι» μπροστά από το άλλο σχηματίζοντας το σχήμα Χ.

Το σχήμα της βελονιάς δεν είναι η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο τεχνικών. Όταν το ένα πόδι τοποθετείται μπροστά από το άλλο, η βελονιά καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, με αποτέλεσμα να έχουμε μικρότερο πόντο και φυσικά μικρότερο σε μέγεθος πλεκτό.

Και, τέλος, όταν πλέκουμε κυκλικά, οι πόντοι έχουν κλίση προς τα δεξιά (για δεξιόχειρες), αλλά με το ρίξιμο από κάτω αυτή η κλίση είναι λιγότερο αισθητή και οι πόντοι φαίνονται λίγο πιο ίσιοι.

Τώρα ας δούμε πώς φτιάχνουμε ένα άρριχτο γαϊτανάκι με ρίξιμο από κάτω.

Άρριχτο Γαϊτανάκι Με Ρίξιμο Από Κάτω

Εικ1

1. Βάλτε το βελονάκι στον πόντο. Εικ1.

Εικ2

2. Γυρίστε το βελονάκι πάνω από το νήμα και πιάστε το. Το νήμα πρέπει να είναι ΚΑΤΩ από το βελονάκι. Εικ2.

Εικ3

3. Τραβήξτε μια θηλιά μέσα από τον πόντο. Τώρα έχετε δύο θηλιές στο βελονάκι σας. Εικ3.

Εικ4

4. Κάντε ένα κανονικό ρίξιμο από πάνω, με το νήμα ΠΑΝΩ από το βελονάκι. Εικ4.

Εικ5

5. Και τραβήξτε μια θηλιά μέσα από τις δύο θηλιές στο βελονάκι. Εικ5.

Αυτό είναι!

Όπως παρατηρήσατε, κάναμε ρίξιμο από κάτω μόνο στο πρώτο μισό του άρριχτου και ολοκληρώσαμε τη βελονιά όπως συνήθως. Φυσικά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε αυτή την τεχνική, μπορείτε αν θέλετε, να κάνετε ρίξιμο από κάτω και τις δύο φορές.

Δείτε τις οδηγίες σε βίντεο

Αν θέλετε να δείτε το ρίξιμο από κάτω σε δράση, έφτιαξα ένα μικρό βίντεο όπου σας δείχνω την τεχνική.

Συμπέρασμα

Όπως είπα πριν, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος μέθοδος για το πλέξιμο με βελονάκι, αλλά το ρίξιμο από πάνω (ζετέ) είναι η πρώτη τεχνική που μαθαίνουμε όλοι και δεν θα είναι εύκολο να αλλάξετε τον τρόπο που πλέκετε. Χρειάστηκα αρκετή συγκέντρωση για να φτιάξω ένα amigurumi με ρίξιμο από κάτω (τα χέρια δουλεύουν αυτόματα ρίξιμο από πάνω ).

Αν θέλετε να δείτε πώς φαίνεται το ρίξιμο από κάτω σε ένα amigurumi, η Μαλού η Κουνελίτσα φτιάχτηκε με αυτή την τεχνική.

Έχετε χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνική στο παρελθόν; Θα την δοκιμάσετε; Πείτε μου στα σχόλια ποιά τεχνική προτιμάτε Ρίξιμο Από Πάνω (το κλασικό) ή Από Κάτω;

Leave a Reply