Καλή χρονιά, με υγεία και αγάπη.

bma

Ανάμεσα σε μελομακάρονα, κουραμπιέδες και τραπεζώματα, βρήκα ευτυχώς λίγο χρόνο για να πλέξω αυτά τα μικροσκοπικά γαντάκια.

bmd

Είναι το πιο εύκολο και γρήγορο σχέδιο που έχω πλέξει, για κάθε ζευγάρι χρειάζονται μια με δυο ώρες, ανάλογα με το πόσο αργά ή γρήγορα πλέκουμε.

bmc

Αν θέλεις και εσύ να ντύσεις τα αγαπημένα σου μικροσκοπικά χεράκια, με τα δικά σου χειροποίητα γαντάκια, μπορείς να ακολουθήσεις το σχέδιο που σου δίνω παρακάτω.

bmb

Χρησιμοποίησα βελονάκι νούμερο 4 και ακρυλικό νήμα, αλλά μπορείς να πλέξεις με οποιοδήποτε νήμα τις επιλογής σου.

Ξεκινάμε το πλέξιμο από τα δάχτυλα προς τον καρπό. Πλέκουμε σε συνεχόμενους γύρους χωρίς να τους ενώνουμε, γι’ αυτό βάζουμε σημάδι σε κάθε γύρο για να μη μπερδευτούμε.

Γύρος 1: Σε προσαρμόσιμο δαχτυλίδι πλέξε 8 άριχτα γαϊτανάκια (8)

Γύρος 2: Πλέξε 2 άριχτα γαϊτανάκια σε κάθε άριχτο γαϊτανάκι του πρώτου γύρου (16)

Γύρος 3: *Πλέξε 2 άριχτα γαϊτανάκια στη πρώτη θηλιά και 1 άριχτο στην επόμενη * επαναλαμβάνεις από * σε * μέχρι το τέλος του γύρου (24)

Γύρος 4: Πλέξε 1 άριχτο γαϊτανάκι σε κάθε θηλιά (24)

Γύρος 5 – 13: Επανέλαβε τον γύρο 4 (24)

Για το αριστερό γάντι:

Γύρος 14: Πλέξε από 1 άριχτο γαϊτανάκι στις δυο πρώτες θηλιές, πλέξε 4 γαϊτανάκια στον αέρα (αλυσίδα), προσπέρνα 4 θηλιές και πλέξε από ένα άριχτο γαϊτανάκι στις επόμενες 18 θηλιές (24)

Για το δεξί γάντι:

Γύρος 14: Πλέξε από 1 άριχτο γαϊτανάκι στις επόμενες 18 θηλιές, πλέξε 4 γαϊτανάκια στον αέρα και προσπέρνα 4 θηλιές, πλέξε από 1 γαϊτανάκι στις επόμενες 2 θηλιές (24)

Γύρος 15: Πλέξε από 1 άριχτο γαϊτανάκι σε κάθε θηλιά (24)

Γύρος 16:  Πλέξε από 1 άριχτο σε κάθε θηλιά (24). Προσπέρνα μια θηλιά και κάνε ένα βουβό γαϊτανάκι στην επόμενη. Μην ασφαλίσεις το νήμα.

Για το λάστιχο πλέκουμε πλάγια σε σειρές που τις ενώνουμε απευθείας με βουβό γαϊτανάκι στο υπόλοιπο γάντι.

Πλέξε 5 γαϊτανάκια στον αέρα, γύρνα.

Σειρά 1: Στη δεύτερη θηλιά από το βελονάκι πλέξε 1 άριχτο γαϊτανάκι, συνέχισε να πλέκεις 1 άριχτο σε κάθε θηλιά μέχρι το τέλος (4 άριχτα). Για να ενώσεις το λάστιχο με το γάντι πλέξε από 1 βουβό γαϊτανάκι στις επόμενες 2 θηλιές του γαντιού. Γύρνα.

Σειρά 2: * Πλέξε από 1 άριχτο γαϊτανάκι στις πίσω θηλιές της προηγούμενης σειράς (όχι τα βουβά γαϊτανάκια) (4), γύρνα.

Σειρά 3: Κάνε μια αλυσίδα γυρισμού (δεν μετράει σαν γαϊτανάκι), δουλεύοντας στις πίσω θηλιές μόνο πλέξε 4 άριχτα γαϊτανάκια. Ένωσε το με το γάντι πλέκοντας από 1 βουβό γαϊτανάκι στις επόμενες δυο θηλιές του γαντιού.

Επανέλαβε τις σειρές 2 και 3 όσες φορές χρειαστεί για να τελειώσεις τον καρπό. Ασφάλισε το νήμα και κόψε αφήνοντας αρκετό. Με μια βελόνα ράψε τις πλευρές του λάστιχου για να κλείσουν.

Για το δάχτυλο δουλεύουμε σε συνεχόμενους γύρους, όπως και στο γάντι.

Ένωσε νήμα στην κάτω πλευρά του ανοίγματος που άφησες πριν.

Γύρος 1: Πλέξε 10 άριχτα γαϊτανάκια γύρο από το άνοιγμα (10)

Γύρος 2-4: Πλέξε από 1 άριχτο γαϊτανάκι σε κάθε θηλιά (10)

Γύρος 5: Πλέξε 5 μειώσεις και ασφάλισε το νήμα. (Για να κάνεις μια μείωση βάλε το βελονάκι στην πρώτη θηλιά και πάρε νήμα, θα έχεις 2 θηλιές στο βελονάκι. Βάλε το βελονάκι στην επόμενη θηλιά και πάρε πάλι νήμα, τώρα θα έχεις 3 θηλιές στο βελονάκι. Κάνε ζετέ και πέρνα από όλες τις θηλιές). Με μια βελόνα ράψε και κλείσε την κορυφή του δαχτύλου.

Έτοιμα τα γαντάκια σου. Αν θέλεις να τα ενώσεις για να μη χαθούνε πλέξε μια αλυσίδα με 90-100 γαϊτανάκια στον αέρα και ράψε από μια άκρη σε κάθε γάντι.

bmg

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσεις να μου στείλεις μήνυμα.

Καλό πλέξιμο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.