Θήκη για πιτζάμες

crochet-angry-bird-bag

Τα αγόρια μου μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σηκώνεται ο μεγάλος το πρωί για το σχολείο και να ντύνεται στο σαλόνι για να μη ξυπνήσει ο μικρός. Στη συνέχεια εκείνος έφευγε και εγώ έμενα να μαζεύω τις πιτζάμες από το πάτωμα, τους καναπέδες, το τραπέζι τις κουζίνας, το μπάνιο ή όπου αλλού τις είχε πετάξει. Δυστυχώς αυτή η πρακτική συνεχιζόταν και τώρα που έκλεισαν τα σχολεία, παρόλο που ξυπνάνε πλέον μαζί.

Επειδή την καινούργια σχολική χρονιά θα ξεκινήσει και ο μικρός παιδικό σταθμό το πρόβλημα του πρωινού ντυσίματος λύνεται, θα ξυπνάνε την ίδια ώρα και θα ντύνονται στο δωμάτιο τους. Τώρα μένει να μάθει να μαζεύει τις πιτζάμες του. Εδώ έχουμε μια δυσκολία γιατί το να τις πετά δεξιά και αριστερά του έχει γίνει συνήθεια και οι συνήθειες για να κοπούν θέλουν κόπο.

Στη αρχή του ζήτησα απλά να τις μαζέψει, τις πήρε από το σαλόνι, μουρμουρίζοντας μέσα από τα δόντια του κάτι σαν “τι μου λες τώρα θέλω να δω τα παιδικά” και τις πέταξε στο δωμάτιο του. Όταν του ξαναείπα να τις μαζέψει μου είπε ότι δεν ξέρει που είναι η θέση τους. Και τότε το συνειδητοποίησα, το μόνο που χρειάζεται είναι μια συγκεκριμένη θέση και τι καλύτερο από μια θήκη με τον αγαπημένο του χαρακτήρα για αυτή την δουλειά;

Πρώτα έπλεξα δυο κύκλους με διπλά ποδαράκια και διάμετρο περίπου 25-30 εκ.

crochet-circle

Στη συνέχεια ένωσα την μισή περιφέρεια των κύκλων με γαϊτανάκια και στην άλλη μισή έραψα φερμουάρ (σε αυτό το σημείο ξέχασα να βγάλω φωτογραφίες). Για το πρόσωπο και την άσπρη κοιλιά του πουλιού χρησιμοποίησα τσόχα. Έκοψα την τσόχα στα σχήματα που ήθελα…

abf1

και μετά τα κόλλησα με κόλα υφασμάτων.

abf2

Πρώτα έραψα την άσπρη τσόχα στο κάτω μέρος και κόλλησα το πρόσωπο.

ab1

Μετά έπλεξα δυο λωρίδες για τα τσουλουφάκια και τις έραψα στο πάνω μέρος. Στη πιο μεγάλη έβαλα σούστα για να μπορούμε να το ανοίγουμε και να το κρεμάμε.

cabb

Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε τόσο όμορφο όσο το φανταζόμουν, αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο να γίνει όσο πρακτικό το χρειάζομαι. Τώρα θέλω να πλέξω μια για τον μικρό και είμαι ανάμεσα στο κίτρινο πουλί και το γουρούνι, οπότε θα ακολουθήσει σύντομα και δεύτερη ανάρτηση με την καινούργια θήκη και με πληροφορίες σχετικά με το αν βοήθησε στο μάζεμα της πιτζάμας.

Καλό πλέξιμο.

0 replies on “Θήκη για πιτζάμες

Leave a Reply