Οι Ραπτικές μου Περιπέτειες

shirt

Τα βασικά της ραπτομηχανής τα έμαθα από την μητέρα μου όταν ήμουν 8 χρονών. Από τότε έχω ράψει κουρτίνες, τραπεζομάντηλα, ακόμα και τσάντες. Επίσης, έχω κοντύνει, στενέψει και μπαλώσει δεκάδες ρούχα αλλά ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να ράψω ρούχο από το μηδέν. Μέχρι πέρσι δηλαδή, που ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα ραπτικής και κατασκευής πατρόν (Πώς μου ήρθε αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Για να λέμε την αλήθεια στην αρχή δεν έκανα και πολλά. Λίγο η έλλειψη χρόνου, λίγο ο φόβος της αποτυχίας είχαν σαν αποτέλεσμα να φτιάξω μόνο δυο μπλουζάκια για τα παιδιά και μια φούστα για εμένα, που λόγο κακής επιλογής υφάσματος δεν φορέθηκε ποτέ και εκεί σταμάτησα.

Κατά την άνοιξη όμως άρχισα να το σκέφτομαι ξανά και αποφάσισα ότι δεν έχω και τίποτα να χάσω, πέρα από τον χρόνο μου και μερικά μέτρα υφάσματος. Οπότε στρώθηκα και σχεδίασα ένα βασικό πατρόν κορσάζ, με τις δικές μου μετρήσεις. Το δοκίμασα, βεβαιώθηκα ότι δεν μου κάνει και τα παράτησα ξανά και επέμεινα μέχρι που τα κατάφερα (ευτυχώς βοήθησε και η δασκάλα μου).

button up shirt

Το επόμενο βήμα ήταν να σχεδιάσω πάνω στο κορσάζ το σχέδιο που ήθελα, στην προκειμένη περίπτωση ένα πουκάμισο. Έκανα δυο σχέδια. Το πρώτο σε άνετη γραμμή, με την κλασική πιέτα στην πλάτη και κοντά μανίκια. Το δεύτερο σε πιο στενή γραμμή με πένσες και μακριά μανίκια με μανσέτες.

Και κάπου εδώ, νομίζω ότι μπορώ να το φωνάξω:

ΣΧΕΔΙΑΣΑ ΚΑΙ ΕΡΑΨΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ!

Εννοείτε ότι δεν είναι τέλεια αλλά τα λατρεύω και είμαι πολύ περήφανη για αυτά! Το κοντομάνικο το έχω ήδη βάλει αρκετές φορές (το άλλο είναι λίγο ζεστό, οπότε θα περιμένει το φθινόπωρο).

Ξεκινάω, λοιπόν, καινούριες περιπέτειες και αν έχετε καμία συμβουλή, παρακαλώ μοιραστείτε την.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.