Κάλτσες Ιουνίου Και Ιουλίου

IMG_4010

Οι προηγούμενοι μήνες ήταν λίγο γεμάτοι και δεν έμεινε πολύ χρόνος για ανάρτηση. Κατάφερα, όμως να τελειώσω δυο ζευγάρια κάλτσες, ένα για το Ιούνιο και ένα για τον Ιούλιο.

IMG_4007

Για το πρώτο ζευγάρι ακολούθησα το πατρόν Debate της Μαρίας Ζηλάκου. Στην πραγματικότητα ξεκίνησα να το πλέκω τον Μάη αλλά συνάντησα αρκετές δυσκολίες.

Στην αρχή έπλεξα το λάστιχο με το προτεινόμενο μέγεθος βελόνας άλλα μου βγήκε μεγάλο οπότε το ξήλωσα και το χρησιμοποίησα μικρότερες βελόνες. Καθώς έπλεκα το πάνω μέρος του ποδιού αναγκάστηκα να ξηλώσω αρκετές φορές επειδή έκανα συνέχεια λάθη. Το σχέδιο δεν ήταν δύσκολο απλά δεν πρόσεχα αρκετά τις οδηγίες.

Είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω διαφορετικό χρώμα στον αστράγαλο και στα δάχτυλα, αλλά στην πορεία το ξέχασα και συνέχισα να πλέκω με το ίδιο. Οπότε, όταν τελείωσα την πρώτη κάλτσα συνειδητοποίησα ότι δεν θα με φτάσει το νήμα για την δεύτερη.

IMG_4020

Σκέφτηκα να το ξηλώσω πάλι αλλά δεν είχα κουράγιο και προτίμησα να παραγγείλω κι άλλο νήμα. Και κάπου εδώ αποφάσισα να αλλάξω το πατρόν και συνεχίσω τον Μάη με το Rose City Rollers.

Ευτυχώς όταν ήρθε το νήμα και ξεκίνησα την δεύτερη κάλτσα όλα πήγαν καλά και την ολοκλήρωσα χωρίς άλλο θέμα και επειδή δεν χρειάστηκα πολύ από το νήμα και είχα αρκετό περίσσευμα χρησιμοποίησα το ίδιο και για τις κάλτσες του Ιουλίου.

IMG_4008

Για τον Ιούλιο χρησιμοποίησα το πατρόν Tennarisukka της Taina Anttila. Σας έχω πει πόσο μου αρέσουν οι κοντές καλτσούλες; Ρίχνεις τους πόντους πλέκεις για μια στιγμή και κλείνεις τους πόντους. Έτοιμες!

Παρεμπιπτόντως το νήμα που χρησιμοποίησα και για τα δυο πατρόν ήταν το  Drops Fabel με χρώμα 108.

IMG_4017

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.