Το κάλυμμα του μαξιλαριού μου επιτέλους τελείωσε και τώρα κοσμεί τον καναπέ του σαλονιού. Για την πρώτη πλευρά έπλεξα 16 τετράγωνα που τα ένωσα μεταξύ τους την ώρα που τα έφτιαχνα.

qranny-square-scushion-1

Για την δεύτερη πλευρά έπλεξα ένα μεγάλο τετράγωνο για να μπορώ ανάλογα με τη διάθεση μου να αλλάζω το σχέδιο.

qranny-square-scushion-2

Οι δυο πλευρές ενώθηκαν μεταξύ τους με άριχτα γαϊτανάκια στις τρεις ακμές τους και στην τέταρτη έραψα κουμπάκια για να κλείνει.

Τετράγωνο μοτίφ

Φτιάξε μια αλυσίδα με τέσσερα γαϊτανάκια στον αέρα. Κάνε ένα βουβό γαϊτανάκι στην πρώτη θηλιά της αλυσίδας για να κλείσει ο κύκλος.

Γύρος 1: Πλέξε 5 γαϊτανάκια στον αέρα (μετράνε σαν ένα ποδαράκι και δυο γαϊτανάκια στον αέρα).* Πλέξε στον μέσα κύκλο 3 ποδαράκια και 2 αλυσίδες * επανέλαβε από * σε * 2 φορές ακόμα. Κάνε 2 ποδαράκια και κλείσε τον γύρο με ένα βουβό γαϊτανάκι στην τρίτη θηλιά της αρχικής αλυσίδας.

qsr1

Αν συνεχίσεις στον δεύτερο γύρο με το ίδιο χρώμα κάνε 1 βουβό γαϊτανάκι για να φτάσεις στο κενό.

Αν αλλάξεις χρώμα ασφάλισε και κόψε το νήμα σου. Στερέωσε το καινούριο χρώμα με μία θηλιά στο τόξο.

Γύρος 2: Πλέξε μια αλυσίδα με 5 γαϊτανάκια στον αέρα. Κάνε 3 ποδαράκια στο τόξο που σχηματίζουν οι δυο θηλιές του προηγούμενου γύρου, και * ένα γαϊτανάκι στον αέρα.  Στο επόμενο τόξο πλέξε 3 ποδαράκια, 2 γαϊτανάκια στον αέρα και 3 ποδαράκια *, επανέλαβε από * σε * άλλες δυο φορές. Κάνε ένα γαϊτανάκι στον αέρα. Φτάνοντας ξανά στο πρώτο τόξο κάνε 2 ποδαράκια και κλείσε τον γύρο πλέκοντας ένα βουβό γαϊτανάκι στην τρίτη θηλιά της αρχικής αλυσίδας.

qsr2

Στερέωσε καινούριο χρώμα ή συνέχισε με το ίδιο πλέκοντας ένα βουβό γαϊτανάκι για να φτάσεις στο τόξο.

Γύρος 3: Πλέξε 5 γαϊτανάκια στον αέρα. Κάνε 3 ποδαράκια στο τόξο που σχηματίζουν οι δυο θηλιές του προηγούμενου γύρου. Πλέξε *ένα γαϊτανάκι στον αέρα. Στο επόμενο τόξο κάνε 3 ποδαράκια και 1 γαϊτανάκι στον αέρα. Στο γωνιακό τόξο πλέξε 3 ποδαράκια, 2 γαϊτανάκια στο αέρα και 3 ποδαράκια.* Επανέλαβε από * σε * άλλες 2 φορές. Κάνε ένα γαϊτανάκι στον αέρα, και στο επόμενο τόξο πλέξε 3 ποδαράκια και ένα γαϊτανάκι στον αέρα. Φτάνοντας ξανά στο πρώτο τόξο κάνε 2 ποδαράκια και κλείσε τον γύρο πλέκοντας ένα βουβό γαϊτανάκι στην τρίτη θηλιά της αρχικής αλυσίδας.

qsr3

Μπορείς να συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο και να φτιάξεις ένα μεγάλο τετράγωνο ή να φτιάξεις πολλά μικρά που θα τα ενώσεις μεταξύ τους.

Καλό πλέξιμο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.