Άριχτα γαϊτανάκια (Single crochet)

Για να φτιάξεις 10 άριχτα γαϊτανάκια θα πρέπει να ξεκινήσεις με μια αλυσίδα με 11 θηλιές.

sc1

Πέρασε το βελονάκι μέσα από την δεύτερη θηλιά, κάνε ένα ζετέ και βγάλ’ το από την πρώτη θηλιά.

singlecrochet3

Κάνε πάλι ένα ζετέ και πέρασε το μέσα από τις δυο θηλιές.

singlecrochet4

Ολοκλήρωσες ένα άριχτο γαϊτανάκι. Βάλε το βελονάκι μέσα στην επόμενη θηλιά και επανέλαβε μέχρι να τελειώσουν οι θηλιές της αλυσίδας.

20130903-SF030721-Edit

Για να ξεκινήσεις την επόμενη σειρά φτιάξε μια αλυσίδα γυρισμού με μια θηλιά και γύρνα το πλεκτό.

sc7

Πέρνα το βελονάκι μέσα από την πρώτη θηλιά, κάνε ένα ζετέ και βγάλ’ το, κάνε άλλο ένα ζετέ και πέρνα το και από τις δυο θηλιές. Συνέχισε να δουλεύεις ένα άριχτο γαϊτανάκι σε κάθε θηλιά.

20130903-SF030754-Edit

Μισό ποδαράκι (Half Double Crochet)

Για να φτιάξεις 10 μισά ποδαράκια, ξεκίνα με 11 γαϊτανάκια στον αέρα. Προσπέρασε τις δυο πρώτες θηλιές, κάνε ένα ζετέ και πέρασε το βελονάκι μέσα από την τρίτη θηλιά τις αλυσίδας.

hdc1

Κάνε άλλο ένα ζετέ και βγάλ’ το από την θηλιά. Τώρα πρέπει να υπάρχουν τρεις θηλιές στο βελονάκι. Κάνε ένα ακόμα ζετέ και βγάλ’ το και από τις τρεις θηλιές.

hdc2

Ολοκλήρωσες ένα μισό ποδαράκι και έχεις μια θηλιά στο βελονάκι. Συνέχισε να δουλεύεις μισά ποδαράκια σε κάθε θηλιά της αλυσίδας. Οι πρώτες δυο θηλιές μετράνε σαν ένα μισό ποδαράκι άρα θα πρέπει να έχουμε συνολικά 10 μισά ποδαράκια.

hdc3

Για να φτιάξεις την δεύτερη σειρά γύρνα το πλεκτό και ξεκίνα με μια αλυσίδα γυρισμού με δυο θηλιές.

hdc4

Η αλυσίδα γυρισμού μετράει σαν το πρώτο μισό ποδαράκι, εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά στο σχέδιο που ακολουθούμε. Κάνε ένα μισό ποδαράκι στην επόμενη θηλιά και συνέχισε μέχρι το τέλος της σειράς.

hdc5

 

Ποδαράκι ή απλό ποδαράκι ή μονό ποδαράκι (Double crochet)

Φτιάξε μια αλυσίδα με δυο παραπάνω θηλιές από όσα ποδαράκια θέλεις να έχεις, για παράδειγμα 12 θηλιές. Προσπέρασε τις τρεις πρώτες θηλιές, κάνε ένα ζετέ και βάλε το βελονάκι στην τέταρτη θηλιά.

dc1

Κάνε άλλο ένα ζετέ και πέρασε το μέσα από την πρώτη θηλιά. Πρέπει να έχεις τρεις θηλιές στο βελονάκι. Κάνε ένα ζετέ και πέρασε το μέσα από τις δυο θηλιές,

dc2

τώρα θα έχεις δυο θηλιές στο βελονάκι. Κάνε ένα ζετέ και πέρνα μέσα από τις υπόλοιπες θηλιές.

dc3

Ολοκλήρωσες ένα ποδαράκι. Κάνε ένα ζετέ και πέρνα το βελονάκι από την επόμενη θηλιά για να φτιάξεις κι άλλο ποδαράκι. Συνέχισε μέχρι το τέλος τις αλυσίδας και θα πρέπει να έχεις 10 ποδαράκια (οι τρεις πρώτες θηλιές που άφησες μετράνε σαν ένα ποδαράκι).

dc4

Για την δεύτερη σειρά γύρνα το πλεκτό και φτιάξε μια αλυσίδα γυρισμού με τρεις θηλιές (μετράει σαν ένα ποδαράκι).

dc5

Συνέχισε να φτιάχνεις ποδαράκια μέχρι το τέλος της σειράς.

dc6

 

Διπλό ποδαράκι (Treble ή Triple crochet)

Φτιάξε μια αλυσίδα με τρεις παραπάνω θηλιές από όσα διπλά ποδαράκια θέλεις να έχεις, για παράδειγμα 13 θηλιές. Προσπέρασε τις τέσσερις πρώτες θηλιές, κάνε δυο ζετέ και βάλε το βελονάκι στην πέμπτη θηλιά.

trb

Κάνε ένα ζετέ και βγάλ’ το μέσα από την πρώτη θηλιά. Πρέπει να έχεις τέσσερις θηλιές στο βελονάκι. Κάνε ένα ζετέ και πέρασε το μέσα από τις δυο θηλιές,

trb2

τώρα θα έχεις τρεις θηλιές στο βελονάκι. Κάνε ένα ζετέ και πέρνα μέσα από τις επόμενες δυο.

trb3

Κάνε άλλο ένα ζετέ και πέρασε το από τις δυο τελευταίες θηλιές.

trb4

Ολοκλήρωσες ένα διπλό ποδαράκι. Κάνε δυο ζετέ και πέρνα το βελονάκι από την επόμενη θηλιά για να φτιάξεις κι άλλο διπλό ποδαράκι.

trb5

Συνέχισε μέχρι το τέλος τις αλυσίδας και θα πρέπει να έχεις 10 διπλά ποδαράκια (οι τέσσερις πρώτες θηλιές που άφησες μετράνε σαν ένα διπλό ποδαράκι). Για την δεύτερη σειρά γύρνα το πλεκτό και φτιάξε μια αλυσίδα γυρισμού με τέσσερις θηλιές (μετράει σαν ένα διπλό ποδαράκι). Συνέχισε να φτιάχνεις ποδαράκια μέχρι το τέλος της σειράς.

trb6

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *